Prachtig gelegen unieke (bouw)grond in gewilde, rustige residentiële wijk niet ver van de grens en dorpskern van Achel

Grond voor € 256.000

Seringenlaan , 3930 Achel
Ref: spir45
1467m2 grondopp.

Omschrijving

Prachtig gelegen, unieke grond in gewilde, rustige residentiële wijk niet ver van de grens en dorpskern van Achel met een oppervlakte van 1467 m2 / 14a 67ca.

Met de voorkant aan de Seringenlaan, de mooiste laan van de villawijk, heeft u de achterzijde op het zuidwesten waardoor u de gehele dag optimaal kunt genieten van de zon.
De frontbreedte van het perceel is 23 meter. In het midden loopt de kavel uit tot 35 meter breed, de diepte is gemiddeld 54 meter.
Herverkaveling i.v.m. verlopen verkaveling na 10 jaar (tegen zelfde criteria) is bijna voltooid, dan wordt het officieel ook weer bouwgrond.

Deze grond is uniek omwille van de ligging in de meest gewilde buurt en zelfs straat van heel Achel, de Seringenlaan. Deze laan is rustig en ligt toch op wandelafstand van de lagere school en het tennispark en ook de Achelse dorpskern met supermarkt met slager, bakker, bank, krantenwinkel, eet- en drankgelegenheden en toegang tot openbaar vervoer (bus naar Valkenswaard en naar Neerpelt en Hasselt waar de trein toegang biedt naar verdere bestemmingen) en nabijheid van de grens met Nederland (Bergeijk, Valkenswaard, Budel en Weert) en uitvalswegen naar Weert & Eindhoven, Hasselt & Genk, Mol & Geel en de A2 Amsterdam-Maastricht.

Wonen in grensland is wonen in twee werelden, met alle voordelen van dien.
In de eerste plaats zijn de huizenprijzen in België nog steeds 25 tot wel 50% lager dan in de meeste delen van Nederland.
En waar vind u nog zulke mooie bouwgrond in Nederland, maar ook in Achel?

In België kunt u op zondagmorgen vers brood bij de bakker kopen.
En wie een keer de ham van de lokale slager heeft geproefd, beseft nog eens wat Bourgondische cultuur inhoudt.
Als u werkt in Nederland en woont in België kunt u onder voorwaarden kiezen voor het Nederlandse belastingsysteem, en in dat geval aftrek van hypotheekrente genieten. Eventuele andere financiële/fiscale voordelen (o.a. rondom estate planning) als gevolg van “emigratie” kunnen ook groot zijn, maar natuurlijk afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Autorijden is in België ook een stuk goedkoper.
De gezondheidszorg in België is uitstekend, wachttijden komen zelden of nooit voor.
Wie werkt in Nederland kan als inwoner van België overigens in beide landen gebruik maken van de gezondheidszorg. En dan in beide landen ook goed verzekerd.

Goede kinderopvang, huishoudelijke hulp en thuiszorg is in België ruim voorhanden, en tegen relatief lage prijzen.

Wat zijn afstanden….de Randstad is anderhalf uur rijden!

Eindhoven en Weert liggen op amper 20 autominuten, maar Valkenswaard is de dichtstbijzijnde (Nederlandse) plaats. Het ligt op 10 km en 10 minuten afstand en staat bekend als een levendig regionaal centrum; veel jongeren komen uit de wijde omtrek op de Brabantse gezelligheid rond de diverse cafés op de Markt af. Winkels zijn er in maten en soorten; leuke boetieks, een goede boekhandel maar ook grootwinkelbedrijven als AH, HEMA en C&A.

Valkenswaard heeft ook een uitstekende scholengemeenschap, met alle schoolsoorten van VMBO tot en met Gymnasium. Kijk maar op: www.sgweredi.nl

Ook wie cultureel vermaak zoekt kan hier trouwens prima terecht. De Hofnar is een gezellige kleine schouwburg met een afwisselende programmering.
Dit betekent echter niet dat in Achel e.o. niets te beleven valt. Twee keer in de week is er filmhuis bijv. (in Hamont en Neerpelt, beide dorpen liggen op 5 km afstand).

Pelt heeft meer troeven: het cultureel centrum Dommelhof in Neerpelt, het jaarlijks Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt, Niko (academie voor beeldende kunst, muziek en dans), een gezellige uitgaansbuurt (Kerkstraat in Neerpelt) etc. maar ook de vele winkelketens in Pelt (Albert Heijn, Action, Delhaize, Carrefour, Colruyt, Lidl, Kruidvat, Blokker, Zeeman en binnenkort ook Jumbo).
Het WICO biedt verscheidene studierichtingen aan in het algemeen secundair onderwijs (dus voorbereidend op universitair en ander hoger onderwijs) en heeft een uitstekende reputatie.
En tenslotte heeft u vanaf het station Neerpelt een prima directe treinverbinding naar Antwerpen.

Natuur- en sportliefhebbers kunnen ook ruim aan hun trekken komen.
In de omgeving van Achel kunt u dagen wandelen: vennen, heide, bossen, velden, coulisselandschappen....alles binnen handbereik.
Het fietsroutenetwerk in de regio is zeer geliefd en biedt eindeloze mogelijkheden.
Tennis (binnen en buiten), golf (schitterende baan in Mol, waar u heel gemakkelijk lid kunt worden), paardrijden, etc. etc.

En verder:

- Antwerpen, Brussel, Maastricht, Aken, Düsseldorf... alles op (ruim) een uur rijden
- vanaf Eindhoven Airport naar meer dan 25 bestemmingen (o.a. Ryanair, Transavia)
- Modern ziekenhuis op ruim 10 min (Overpelt)
- Lagere school en tennispark op wandelafstand

Samenvattend: wonen vlak over de grens betekent… profiteren van het beste van twee werelden.

Links:

http://www.hamont-achel.be
http://www.valkenswaard.nl
http://www.toerismelimburg.be
http://www.kempensegolf.be

---

U bent elke dag van harte welkom contact op te nemen met mij, Erik Schultink, zaakvoerder van en erkend vastgoedmakelaar-bemiddelaar bij 't Huys Vastgoed. Wilt u een huis of een appartement kopen of huren ? Wenst u uw eigendom te verkopen of te verhuren ? Of wenst u gewoon meer informatie over vastgoed, de evolutie in de vastgoedprijzen of over de woningmarkt in Hamont-Achel, Pelt en omstreken ? Ik sta klaar voor u en zal u met plezier en zonder enige verplichting verder helpen. Bel of mail me nu! Huizen, appartementen, bouwgronden... kopen, verkopen, huren of verhuren. 't Huys Vastgoed, want... iedereen verdient een 't Huys!
Recente bestemming Woongebied
Dagvaardingen Nee
Rechterlijke herstelmaatregel Nee
Bestuursdwang Nee
Last onder dwangsom Nee
Minnelijke schikking Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Ja
de Colleberg
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig Nee
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Afgebakende oeverzone Nee
Risicozone voor overstromingen Nee
Maakt deel uit van voorkeursbesluit of projectbesluit Nee
Beschermd pand? Nee
Beschermd monument Nee
Beschermd landschap Nee
Beschermd cultuurhistorisch landschap Nee
Beschermd stadsgezicht Nee
Beschermd dorpsgezicht Nee
Beschermde archeologische site Nee
Beschermde archeologische zone Nee
Beschermd archeologisch monument Nee
Prijs € 256.000,00
Registratierechten en erelonen € 29.092,61
Grond oppervlakte 1467 m²

Panden in de buurt