Nieuws

Update: 1/9/2021

- Vanaf vandaag 1 september 2021 zijn wij weer geopend volgens de normale openingsuren: https://thuysvastgoed.be/nl/contact/

Kantooruren:
- maandag: enkel op afspraak van 14.00 - 17.00 uur
- dinsdag: 9.00 - 12.00 uur en 14.00 - 17.00 uur
- woensdag: 9.00 - 12.00 uur
- donderdag: 9.00 - 12.00 uur en 14.00 - 17.00 uur
- vrijdag: 9.00 - 12.00 uur
- zaterdag: op afspraak
- zon- en feestdagen: gesloten

Afspraken zijn in overleg ook mogelijk buiten deze kantooruren.

- Wij zijn in verlof van zaterdag 30 oktober 2021 tot en met vrijdag 5 november 2021 en pas weer bereikbaar op maandag 8 november 2021.

- De coronaregels worden versoepeld per vandaag 1 september 2021: 

Op 20 augustus ll. kondigde het Overlegcomité nieuwe versoepelingen aan die vandaag ingaan. Het Ministerieel Besluit werd intussen in het Staatsblad gepubliceerd. De regering stelt dat, ondanks de langzame maar aanhoudende stijging van het aantal besmettingen, de epidemiologische toestand beheersbaar blijft. Hierdoor besloot het Overlegcomité om vanaf vandaag de volgende stap in het Zomerplan te zetten. De regering benadrukt de individuele verantwoordelijkheid van eenieder, waarbij de beperkingen stilaan worden losgelaten. 

Hierna geven we de voornaamste wijzigingen mee:

Plaatsbezoeken en thuiswerk

Update zomer 2021:

In de maanden juli en augustus zijn wij traditiegetrouw woensdagochtend niet geopend, maar de woensdagen de gehele dag gesloten.  Wel zijn wij de maandagmiddagen bereikbaar tijdens deze periode. Kijk voor onze openingstijden op: https://thuysvastgoed.be/nl/contact/
 

Update: 14/4/2021

BIV meldt: Het Overlegcomité, dat vandaag opnieuw samen zat, heeft enkele versoepelingen aangekondigd betreffende de coronamaatregelen. Zo werd o.a. bepaald dat niet-essentiële winkels vanaf 26 april niet langer op afspraak moeten werken. Dat betekent dus dat de bemiddelingskantoren opnieuw klanten kunnen ontvangen zonder voorafgaandelijke afspraak, maar wel onder strikte voorwaarden. Wat de fysieke plaatsbezoeken en de syndici betreffen, zijn er geen wijzigingen. We volgen dit als BIV kort op en bevestigen deze informatie van zodra het Ministerieel Besluit gepubliceerd is en de Corona-FAQ werden aangepast.

Opmerking van 't Huys Vastgoed hierop: ons kantoor blijft om praktische redenen werken op afspraak zodat u nooit voor een gesloten deur staan! Bel ons op +32-477-812986 of mail: erik@thuysvastgoed.be.

 

Update: 24/3/2021

 

De federale regering heeft na het overlegcomité besloten dat er verstrengingsmaatregelen komen vanaf zaterdag 27 maart 2021. Dit heeft geen invloed voor u en voor ons bij 't Huys Vastgoed op de geplande plaatsbezoeken en bezichtigingen. Volgens BIV en CIB kan alles blijven doorgaan met de reeds eerder voorziene maatregelen:

▶ Alle bezoeken gebeuren op afspraak
▶ Bij een bezoek mogen maximaal 3 volwassen personen aanwezig zijn, de vastgoedmakelaar en bewoners niet inbegrepen.
▶ Bezoeken worden zo georganiseerd dat samenscholing en wachtrijen vermeden worden.
▶ Bezoekers dienen zich op het juiste uur aan te melden. Bezoekers wachten buiten of in de wagen tot de vastgoedmakelaar het teken geeft dat ze het pand mogen benaderen.
▶ De veiligheidsvoorschriften worden voorafgaand aan het bezoek nogmaals overlopen. Bezoekers moeten bevestigen dat ze deze zullen naleven
▶ Voor de start van het bezoek wordt de omgeving gecontroleerd. De vastgoedprofessional moet zich er steeds van vergewissen dat het bezoek kan plaatsvinden binnen veilige omstandigheden.
▶ Draag steeds een mondmasker! Deze verplichting geldt zowel voor de vastgoedprofessional als voor bezoekers. Bezoekers moeten een mondmasker voorzien of desgevallend er één gebruiken uit het reservemateriaal van het vastgoedkantoor. Indien hier niet aan wordt voldaan, wordt het bezoek afgebroken.
▶ Er worden steeds voldoende ontsmettingsmiddelen voorzien voor bezoekers.
▶ De regels inzake social distancing (minstens 1,5m afstand) moeten ten volle worden gerespecteerd. Bewoners moeten bij voorkeur in de tuin, op een terras, …, dan wel in één bepaalde ruimte blijven tijdens het bezoek. De vastgoedprofessional zal ervoor zorgen dat personen elkaar niet kruisen tijdens het bezoek.
▶ De vastgoedprofessional zorgt er vooraf voor dat alle binnendeuren open staan. Hij/ zij opent eventuele buitendeuren zelf voor de bezoekers en reinigt na elk bezoek de deurklinken en/of andere voorwerpen die aangeraakt werden (kastdeuren, trapleuningen, zoldertrap,…). De vastgoedprofessional voorziet hiervoor de nodige reinigingsdoekjes of ontsmettingsalcohol.
▶ Er wordt te allen tijde gezorgd voor een goede verluchting van de woning tijdens het bezoek en tussen de bezoeken door. Deuren en/of ramen worden daartoe geopend.
▶ Meterstanden worden door de vastgoedmakelaar/-professional in het bijzijn van de huurder/koper opgenomen, met inachtneming van 1,5 meter afstand. In geval van een krappe ruimte, moet worden gevraagd dat de andere personen de meterstanden, die de vastgoedprofessional noteerde, achtereenvolgens nakijken op correctheid.
▶ Er worden zo min mogelijk documenten overhandigd aan de bezoekers. Deze worden bij voorkeur doorgestuurd vooraf of na het bezoek door. Indien er formulieren en/of overeenkomsten ondertekend moeten worden, gebeurt dit bij voorkeur digitaal. Er wordt altijd gekozen voor een digitale oplossing, waar mogelijk. De vastgoedprofessional zorgt voor voldoende tijd tussen 2 bezoeken, zodat bezoekers elkaar niet kruisen of er zich wachtrijen vormen. De tussentijd laat ook toe om het pand te ventileren en de andere voorzorgsmaatregelen te respecteren

Ons kantoor blijft geopend, maar zoals u van ons gewend bent, enkel op afspraak. Mocht er iets veranderen wat invloed heeft voor u, dan hoort u uiteraard van ons.  

 

Update: 5/2/2021 vanuit Federale Overheid aangaande coronamaatregelen in België en invloed op vastgoedsector: 

Het Overlegcomité bevestigde haar vroegere beslissing om vanaf 13 februari 2021 huisbezoeken toe te laten in het kader van immo-activiteiten door professionele makelaars.
Schattingen, bezichtigingen zijn dus weer mogelijk zolang er rekening wordt gehouden met de geldende coronamaatregelen.

 

CORONA-MAATREGELEN 't Huys Vastgoed

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, willen wij solidair onze verantwoordelijkheid opnemen:

  • Wij verzoeken u niet langs te komen op het kantoor zonder voorafgaande afspraak.
  • Gelieve uw afspraak af te bellen indien u symptomen heeft of in quarantaine of isolatie dient te zijn.
  • Tijdens onze afspraken verzoeken wij u vriendelijk gebruik te maken van handgel, voldoende afstand te houden, uw mondneusmasker te dragen en niets aan te raken.
  • Meer informatie m.b.t. het corona-virus kunt u vinden op de website: https://www.info-coronavirus.be/nl/

 

 


 

Hartelijke groet,

Erik Schultink

't Huys Vastgoed bv