Gratis schatting

Het bepalen van de juiste vraagprijs is een cruciale stap in het verkoopproces van uw eigendom.
Indien het eigendom te laag wordt geschat, verkoopt het onder de marktprijs en krijgt u niet waar u recht op heeft.
Met een te hoge vraagprijs kunt u uw vastgoed buiten beeld brengen voor kandidaat-kopers die wel uw beoogde transactieprijs / geschatte prijs zouden willen betalen. U moet uw vastgoed geloofwaardig en correct prijzen zodat er geen smet raakt op de verkoop van uw pand.  De kandidaat-koper van vandaag wil zeker nog onderhandelen, maar de onderhandelingsmarge tussen vraagprijs en transactieprijs is kleiner geworden.

Eerst moet uw onroerend goed dus correct op waarde worden geschat om het realistisch, correct en vlot te kunnen laten verlopen. Dit doe ik aan de hand van verschillende methodes:
- analytische schatting gebaseerd op verschillende criteria als oppervlakte, afwerking, gebruik, onderhoud en ouderdom
- marktprijsvergelijk van verkochte onroerende goederen in de nabijheid om zo helder te krijgen wat vraag en aanbod is, waar concurrentie ligt en wat gangbaar is in de nabije vastgoedmarkt. Software met data vanuit de markt ondersteunt mij hierbij en kan hierbij ook letterlijk een aantal referenties voor u demonstreren. 
- trendschatting: op basis van vastgoeddatabanken wordt gekeken naar uw aankoopprijs en de evolutie van uw pand t.o.v. medianen, gemiddeldes van vergelijkbare panden.

Eventueel kan ik ook de huurwaarde voor uw goed bepalen.

Indien ik uw grond of pand geschat heb, bepalen we samen de vraagprijs.  Ik kan u hierin ook goed adviseren hoe dit in zijn werk gaat.

Zou u willen weten wat uw pand of grond momenteel waard is? Bel of mail mij geheel vrijblijvend, via +32-11-665966 of [email protected].