Charmante, lichtrijke, degelijk gebouwde, correct onderhouden doch (op termijn) op te frissen 3-4 slaapkamerwoning met inpandige en losstaande garage op ruim perceel met mogelijkheden!! De woning is in orde en zeer rustig gelegen in een rustige straat nabij de kern van het groene en aan de grens met Nederland gelegen Achel, natuur, alle voorzieningen! Het perceel is ruim met 15a 18ca in woongebied, bpa achel-centrum en biedt mogelijkheid tot 2 HOB. Een ideale woning voor koppels of gezinnen met kinderen/kinderwens en die houden van een met grote tuin voorziene, karakteristieke woning die ze naar eigen smaak (op termijn) kunnen aanpassen!

Woning voor € 369.000

Hoek 11, 3930 Achel
Ref: spir692
3 slaapkamers
1 badkamer
175m2 woonopp.
1518m2 grondopp.
EPC: 374 kWh/m2
Bouwjaar: 1965

Omschrijving

NIEUW TE KOOP: Charmante, lichtrijke, degelijk gebouwde, correct onderhouden doch (op termijn) op te frissen 3-4 slaapkamerwoning met inpandige en losstaande garage op ruim perceel met mogelijkheden!! De woning is in orde en zeer rustig gelegen in een rustige straat nabij de kern van het groene en aan de grens met Nederland gelegen Achel, natuur, alle voorzieningen! Het perceel is ruim met 15a 18ca in woongebied, bpa achel-centrum en biedt mogelijkheid tot 2 HOB. Een ideale woning voor koppels of gezinnen met kinderen/kinderwens en die houden van een met grote tuin voorziene, karakteristieke woning die ze naar eigen smaak (op termijn) kunnen aanpassen!

Deze karakteristieke jaren '60 woning met zo'n ca. 175m² aan woonoppervlakte beschikt over een lichte, ruime woonkamer, een ruime woonkeuken met ruimte voor ontbijttafel, achtersas / wasberging/badkamer en aparte toilet, berging. Tevens is er een inpandige garage die nog omgebouwd kan worden, een kelder en een losstaande garage.
Boven zijn er 3 ruime slaapkamers. Daarnaast is er nog een zolder/berging.

Deze woning is gelegen niet ver van de gezellige dorpskern van Achel, met voorzieningen als supermarkt met slager, bakkers, bank, dagbladenwinkel, basis- en kleuterschool, sporthal, tennisclub en verschillende eet- en drankgelegenheden, bibliotheek en cultuurruimte en op dinsdag de wekelijkse markt. Bus naar Valkenswaard en bus naar Pelt, Lommel & Hamont (met o.a. stop bij Neerpelt-treinstation aan de goede verbinding Hamont-Antwerpen) ligt op wandelafstand. Daarnaast ligt de grens met Nederland (Weert, Budel, Valkenswaard, Bergeijk) nabij net als de uitvalswegen naar Eindhoven, Genk & Hasselt, Mol & Geel en de A2 Amsterdam-Maastricht en E313/E314. Ook de prachtige natuur met bossen en heide die Hamont-Achel (Groote Heide, Haarterheide enz.) en omstreken te bieden hebben liggen nabij!

BIJZONDERHEDEN:
+ Charmante woning
+ Alles werkt en u moet niet direct aan de slag met opfrissen of verbouwen, enkel nodig indien de wat gedateerde zaken niet uw smaak zijn
+ Ruime tuin/perceel met potentie
+ Mogelijkheden als perceel voor 2X HOB
+ Supermooie en rustige locatie in Achel, toch nabij de kern met alle voorzieningen, uitvalswegen, natuur, grens
+ Dak is in dakpannen (vervangen in 1999) en oogt nog zeer goed
+ Spouwmuur werd reeds geïsoleerd
+ Schrijnwerk en beglazing werd reeds vervangen naar PVC Dubbel glas (uitgezonderd voordeur, wc en zolder die nog enkel glas is)
+ Verwarmingsketel werd vervangen in 2013
+ Bijna overal rolluiken (behalve o.a. zolder)
+ Gezellige en ruime woonkamer met zit- en eethoek, en daarnaast nog een ruime leefkeuken met ruimte voor ontbijthoek, potentieel samen te voegen
+ Tuinkamer of extra mogelijk middels gebruik van de gelijkvloerse garage/berging

+ Indien dit uw enige en eigen gezinswoning wordt betaalt u bij notariële overdracht sinds 1/1/2022 slechts 3% registratierechten (i.p.v. 6% voorheen)
+ Geen renovatieplicht!
Bij energetische renovatie worden de registratierechten zelfs 1%!!! Zie hier voor meer info: https://www.vlaanderen.be/het-verkooprecht-bij-de-aankoop-van-de-enige-eigen-woning/aanvullend-verlaagd-tarief-voor-de-aankoop-van-de-enige-eigen-woning-met-verbintenis-tot-ingrijpende-energetische-renovatie
+ Veel andere, aanvullende premies bij renovatie die u kan vinden op www.premiezoeker.be
+ Verbouwen van de woning kan met 6% BTW
+ Beschikbaar: op zeer korte termijn!

EPC, elektrische keuring, asbestattest, attest mazouttank, plannen en verdere nuttige en verplichte informatie te raadplegen: zie downloads

De mooie foto's geven slechts een impressie; u bent welkom om deze woning te bezichtigen en de ruimte en sfeer van de woning en het groen eromheen te kunnen beleven.
Bezichtigingen zijn mogelijk op afspraak, reageer nu online (niet telefonisch)!
Eerste bezichtigingen zijn gepland op dinsdag 16 juli 10.00-12.00 en 14.00-16.30 uur en eerste biedingsmoment is donderdag 18 juli. Indien nog niet verkocht dan, is een bezichtigingsafspraak mogelijk in/na mijn vakantie.

Aanbellen bij de eigenaars wordt niet op prijs gesteld.
Neem zeker ook even de moeite om uw financiering te checken met een (Belgische) hypotheekverstrekker indien u dit nog niet heeft gedaan.
Voor de Nederlanders: woningen in België mogen enkel gefinancierd worden via Belgische hypotheekverstrekkers. De regels in België zijn daarentegen ook nog strenger dan in Nederland dus voorbereiding met een Nederlandse hypotheekverstrekker is helaas niet voldoende. Kandidaten die hun financiering in België hebben voorbereid, wekken altijd meer vertrouwen. Wij kunnen u meerdere hypotheekverstrekkers aanbevelen indien u dit wenst.

Laat uw gegevens online hier achter bij interesse en wij nemen spoedig contact met u op, u hoeft niet te bellen.

---

U bent elke dag van harte welkom contact op te nemen met mij, Erik Schultink, zaakvoerder van en erkend vastgoedmakelaar-bemiddelaar bij 't Huys Vastgoed. Wilt u een huis of een appartement kopen of huren ? Wenst u uw eigendom te verkopen of te verhuren ? Of wenst u gewoon meer informatie over vastgoed, de evolutie in de vastgoedprijzen of over de woningmarkt in Hamont-Achel, Pelt en omstreken ? Ik sta klaar voor u en zal u met plezier en zonder enige verplichting verder helpen. Bel of mail me nu! Huizen, appartementen, bouwgronden... kopen, verkopen, huren of verhuren. 't Huys Vastgoed, want... iedereen verdient een 't Huys!

Verdieping -1

Kelder

Gelijkvloers

Badkamer 1
Berging
Garage Inpandige garage/berging
Inkomhal
Keuken 1
Living
Terras
Wasruimte zie inpandige garage
Wc1

Garage Losstaande garage

Verdieping 1

Nachthal
Slaapkamer 1
Slaapkamer 2
Slaapkamer 3
Zolder1

Verdieping 2

Zolder2
Bouwvergunning Ja
woning (1965) en garage (1973) maar niet voor de achterliggende stalletjes, deze zouden eventueel als vergund geacht geklasseerd kunnen worden als men kan aantonen dat deze voor 1978 gebouwd zijn wat volgens de eigenaars wel het geval is.
Recente bestemming Woongebied
en gelegen in bpa achel-centrum wijziging
Dagvaardingen Nee
Rechterlijke herstelmaatregel Nee
Bestuursdwang Nee
Last onder dwangsom Nee
Minnelijke schikking Nee
Voorkooprecht Nee
As-Built Attest verkregen Nee
Effectief overstromingsgevoelig Nee
Mogelijk overstromingsgevoelig Nee
Afgebakend overstromingsgebied Nee
Afgebakende oeverzone Nee
Risicozone voor overstromingen Nee
G-score A
P-score A
Optionele informatie A: geen overstroming gemodelleerd B: kleine kans op overstromingen onder klimaatverandering C: kleine kans op overstromingen D: middelgrote kans op overstromingen
Maakt deel uit van voorkeursbesluit of projectbesluit Nee
Beschermd pand? Nee
Beschermd monument Nee
Beschermd landschap Nee
Beschermd cultuurhistorisch landschap Nee
Beschermd stadsgezicht Nee
Beschermd dorpsgezicht Nee
Beschermde archeologische site Nee
Beschermde archeologische zone Nee
Beschermd archeologisch monument Nee
EPC n° 20240618-0003286004-RES-1
Energieklasse label D
EPC waarde 374 kWh/m²
374
Keukentype Gedeeltelijk Geïnstalleerd
Badkamer type Ingericht
Verwarming Stookolie
Beschrijving verwarming Dateert uit 2013
Verwarmingsketel Individueel
Attest voor stookolietank verkregen ja
Centrale verwarming ja
Schrijnwerk buiten Kunststof
Rolluiken ja
Beschrijving rolluiken bijna overal, behalve zolder, deels ook elektrisch. Sommigen gaan niet meer soepel.
Beglazing Dubbel glas
Ramentekst PVC uit 2006, overal dubbel glas, behalve voordeur, wc en zolder: enkel glas
Bijkeuken ja
Aansluiting elektriciteit ja
Meter voor elektriciteit Individuele meter
Aansluiting riolering ja
Septische put ja
Aansluiting telefoonlijn ja
Aansluiting waterleiding ja
Meter voor waterleiding Individuele meter
Prijs € 369.000,00
Registratierechten en erelonen € 14.740,55
Ki € 858,00
Vrij op onmiddellijk
Tuin aanwezig ja
Tuinoppervlakte 1300 m²
Aantal douches 1
Aantal garages 2
Aantal carports 1
Aantal parkeerplaatsen 3
Afstand tot openbaar vervoer 240 m
Afstand tot winkels 500 m
Afstand tot school 800 m
Fietsenberging ja
Bebouwing open
Bouwjaar 1965
Aantal slaapkamers 3
Aantal badkamers 1
Aantal wc's 2
Staat Op te frissen
Grond oppervlakte 1518 m²
Woonoppervlakte 175 m²
Type dak Zadeldak
Elektrisch keuringsattest Verkregen, niet conform
Optionele informatie zie downloads voor verslag elektrische keuring, asbestattest, attest mazouttank en EPC
Renovatieplicht Nee

Deze woning is gelegen niet ver van de gezellige dorpskern van Achel, met voorzieningen als supermarkt met slager, bakkers, bank, dagbladenwinkel, basis- en kleuterschool, sporthal, tennisclub en verschillende eet- en drankgelegenheden, bibliotheek en cultuurruimte en op dinsdag de wekelijkse markt. Bus naar Valkenswaard en bus naar Pelt, Lommel & Hamont (met o.a. stop bij Neerpelt-treinstation aan de goede verbinding Hamont-Antwerpen) ligt op wandelafstand. Daarnaast ligt de grens met Nederland (Weert, Budel, Valkenswaard, Bergeijk) nabij net als de uitvalswegen naar Eindhoven, Genk & Hasselt, Mol & Geel en de A2 Amsterdam-Maastricht en E313/E314. Ook de prachtige natuur met bossen en heide die Hamont-Achel (Groote Heide, Haarterheide enz.) en omstreken te bieden hebben liggen nabij!

Panden in de buurt